Kulttuuri-ja talkooviikko 1.-7.6.2015

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla 20 reipasta Pykeijän Ystävää vietti muistorikkaan viikon kulttuurin ja talkootöiden parissa Pykeijässä.

Viikko alkoi perinteisellä illanvietolla koululla yhdessä kyläläisten kanssa. Ohjelma alkoi pykeijäläisen Alf Salangin esitelmällä entisajan Pykeijästä ja kalastuksesta. Maineikas Fossekalle -kuoro konsertoi ja illan päätti suuren suosion saavuttaneet arpajaiset. Muina iltoina oli mm. urkutaiteilija Henning Holmin urkukonsertti, rapumaistajaiset ja uutena tapahtumana tarinankerrontailta meän-kielellä kylän naisten kanssa.Tässä illassa iloinen nauru raikui niin, että taisi kaikille tulla reilusti lisävuosia.

Viimeiselle illalle oli järjestetty ikimuistoinen kahden kuoron kirkkokonsertti. Kuorot olivat tulleet Oslosta ja Kirkkoniemestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANimetönkuoro

Yleisö seuraa mielenkiinnolla, kun Alf Salangi havainnollisti esitystään parhailla kapakaloilla.

 talkoo1talkooOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikkoon mahtui monenmoista tekemistä eri talkootöiden parissa. Uusi grillikota sai maalia pintaan ja kylän yhteinen nuotiopaikka kunnostettiin. Upea hiekkarantakin ehdittiin siivota. Arpajaisillan tuotoilla hankittiin kesäkukkia vanhainkotiin asukkaiden iloksi.

Sää oli varsin kohtuullinen koko viikon ja innokkaille järjestyi veneretki kuningasrapumerroille. Rapusaaliin valmisti Asveig Dørmænen, ja hyvin valmistikin!

ravut2ravut1ravut3

Asveig hääri kokkina ja ilmeistä päätellen kuningasravut maistuivat…
DSCN5896OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Hyvässä porukassa oli hauska reissuta, mutta aikaa jäi myös rauhallisille hetkille keskiyön auringossa!