Kulttuuri- ja talkooviikko 2.-8.6.2014

Talkooviikolle lähdettiin jälleen kesäkuun alussa tapaamaan ystäviä, nauttimaan Pykeijän ja Varangin kauneudessa sekä tietysti töitä tekemään. Mukavassa seurassa työ luisti ja valmista jälkeä tuli. Porukasta löytyi monenlaista osaamista.

Viikon aikana mm. paikattiin Vaimoitten talon katto, maalattiin kylän hautausmaan penkit ja aita, puhdistettiin ja öljyttiin kirkon ovet, maalattiin museorakennuksia, siivottiin Lassintalon piha ja korjattiin räystäät, tarkistettiin kulttuuripolun kyltit ja uusittiin ne osittain, kerättiin paikallisia ruokareseptejä sekä järjestettiin kulttuuritapahtumia tarjoiluineen ym.

Kiitokset emännille, isännille ja mahtavalle talkooporukalle!

 

Tulomatka talkooviikolle 2014

 

Iloinen kulttuuri- ja talkooviikon joukko odottavin mielin matkalla Jäämeren rannalle tekemään päivisin töitä ja iltaisin nauttimaan hauskasta ohjelmasta.  – Kesäkuun alussa oli maastossa paikoin lunta ja jäätä. Alkukesän maisema läheltä Utsjokea. Kuvassa Agnes Czincziri Romaniasta, joka matkasi mukanamme kesätöihin Elsa Ingilæ Haldorsenille.

.

Tervetulotapaaminen talkoot 2014

Perillä odotti yllätys, kun jäsenistämme Harry ja Kauko ottivat meidät vastaan kauniissa illassa kuohujuomien kera Elsan talon pihalla Jäämeren saunan kupeella. Tunnelma oli odottava!

 Talkootyöt käyntiin 2014

Ja sitten talkoopuuhiin.

.

Kirkon ovei ja hautausmaan penkki talkoot 2014

Kirkon ovea ja hautausmaan penkkiä kunnostetaan ja maalataan.

.

Töiden lomassa

Työn lomassa huolto pelasi ja välillä pistettiin tanssiksi

 

Talkooviikon 2014 kukkia

Istutimme Mikkelin torilta hankitut kukat vanhainkodin asukkaiden ja henkilökunnan viihtyvyydeksi.

.

Seurustelua vanhainkodilla talkoot 2014

Ohjelmassa oli myös vanhainkodin perunamaan kääntäminen istutuskuntoon ja laulu- ja seurustelutuokio asukkaiden kanssa. Mukavan tuokion kruunasi oikea terassisää.

.Sukujen muisteluja talkooviikolla 2014

Sodankylä-Seura ry järjesti viikolle myös oman vierailunsa ja rikastutti kulttuuritarjontaa. Keskiviikkona iltapäivällä perehdyimme pykeijäläisten suomalaisiin sukujuuriin kylän keskellä sijaitsevalla hautausmaalla filosofian kunniatohtori Samuli Onnela johdolla.

.Konsertti talkooviikko 2014

Keskiviikkoiltana opetusneuvos Matti Yli-Tepsa kertoi Ruijan suomalaisten laulujen keruutyöstään. Hänen perheensä vastasi myös illan musiikillisesta annista. Mm. pikkutytöt Reetta ja Siiri esiintyivät reippaasti Jukka Hannulan säestäessä.Antoisa ilta päättyi kansainväliseen yhteisesiintymiseen, jossa oli vasemmalta Jukka Hannula Sodankylästä, Agnes Czincziri Romaniasta, Riitta Paavilainen ja Merja Yli-Tepsa Sodankylästä, Trond Høiberget Pykeijästä ja Matti Yli-Tepsa Sodankylästä.

.rapusafari talkooviikko 2014

 

Meri näytti matkalaislle lempät kasvonssa satamassa lähes peilityynenä. Viikon huipentumana Leif Ingilæ vei talkoolaiset merelle kokemaan kuningasrapumertoja ja saalistakin tuli. Jari tekee tuttavuutta saaliin kanssa. Viikon ohjelman kruunasi rapuillallinen lauantai-iltana.

 .Mereen pulahtaminen talkoot 2014

Päivän päätteeksi saunominen Jäämeren saunassa ja pulahtaminen Jäämeressä takasi hyvät yöunet.

Sokerina pohjalla oli kotimatkalla Sodankylä-Seuran tarjoama sunnuntailounas talousopettaja Riitta Paavilaisen emännöimänä Riitta ja Jouko Paavilaisen kodissa.

Sokerina pohjalla oli kotimatkalla Sodankylä-Seuran tarjoama sunnuntailounas talousopettaja Riitta Paavilaisen emännöimänä Riitta ja Jouko Paavilaisen kodissa.


.