Palvelut

ravintola-bistroen

 

Kauppa ja posti palvelevat niin matkailijoita kuin kyläläisiäkin.

Kaupan lääkekaapista löytyvät yleisimmät myynnissä olevat reseptivapaat lääkkeet.

Kahvila- ja ravintolapalveluja  tarjoaa Bugøynes Bistroen (kuvassa yllä). Aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan, mutta ennakkoon tilaamalla ateriatkin järjestyvät kesäsesongin ulkopuolella.  –  Tilauksesta saa aterian kuningasravusta, kalasta tai maankuulusta poronlihasta. Pykeijäläiseen tapaan valmistetun aterian voi nauttia joko ravintolassa tai ottaa se mukaan mökkiin tai rannalle. Yhteystiedot: booking(at)visitbugoynes.no tai puh. +47 7899 0200.

Paikallista lähiruokaa ovat kuningasrapu, erilaiset kalat ja norjalainen ruskehtava kutunjuusto.

Jäämeren sauna ja pulahtaminen Jäämereen on ainutlaatuinen eksoottinen kokemus. Kiitos Golf-virran meri on talvellakin sula, mutta veden lämpö lienee lähellä 0-astetta. Hieno hiekkaranta on talviuimarienkin suosiossa. Yhteydenotot: Elsa Haldorsen, email: bo-a(at)online.no ja +47 9003 2249.

Kylän oppaan johdolla saa paljon tietoa Pykeijän värikkäästä historiasta, nykypäivästä, kylässä puhutusta pykeijänsuomesta, ihmisistä, luonnosta, elinkeinoista, palveluista jne. Yhteystiedot:  Elsa Haldorsen, email: bo-a(at)online.no ja +47 9003 2249.

Ohjelmapalvelut: Pykeijässä on mahdollisuus päästä Jäämeren vesille ja tutustua pykeijäläisten valtaelinkeinoon kalastukseen ja ravunpyyntiin.  Safarin päätteeksi voi myös saada aterian  itse noudetusta kuningasravusta. Rapusafareista, kalastusretkista ym. ohjelmatarjonnasta Pykeijässä, tiedustelut: Trond Høiberget booking(at)visitbugoynes.no tai puh. +47 7899 0200, tai Leif Ingilæ, land-ing(at)online.no, puh. puh. +47 78990356. Ks. lisää Aktiviteetit.

Polttoaine kannattaa ostaa joko Näätämöstä tai Nuorgamista, koska Pykeijässä ei ole polttoaineen myyntiä.

Kirkossa on jumalanpalvelus joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntai klo 10. Kirkon vieressä olevalla hautausmaalla kasvaa erittäin harvinainen kukka Siperian sinilatva (Polemonium boreale), jota tavataan tiettävästi vain Pykeijän hautausmaalla, Siperiassa ja Huippuvuorilla. Kasvi on rauhoitettu. Huom! Hautausmaalla tulee liikkua vain poluilla.

Kylästä ja sen palveluista voi lukea myös Elsa Haldorsenin matkailuyrityksen Bugøynes Opplevelser kotisivuilta:  suomeksi  ja englanniksi sekä norjaksi Trond Høibergetin matkailuyrityksen sivuilta norjaksi ja sivun google-kääntäjän avulla suomeksi.

 

 pyk4