Matkustaminen Pykeijään onnistuu monella tavalla

Kulkuyhteydet

 

Omalla autolla: Etelästä tullessa ajetaan joko Ivalosta Näätämön kautta Neideniin ja E6- tietä pohjoiseen n. 40 km, jossa 0n opaste oikealle Pykeijä, 20 km;  tai Ivalosta Nuorgamista tietä no 895 Skiippagurraan, josta E6-tietä etelään eli kohti Kirkenesiä (Kirkkoniemeä), jolloin 60 km:n päästä tulee Pykeijän opaste vasemmalle.

Matkan suunnittelua varten reitit ja etäisyydet ym tiedot saa helposti googlesta klikkaamalla ”kartat”. Navigaattorissa on yleensä Skandinavian kartta ja se toimii Norjassakin hyvin.

 

Lento + vuokra-auto tai bussi:  Nopein yhteys on lento joko Ivaloon tai Kirkkoniemeen, jonne lennot menevät Oslon kautta. Tarkkaile hintoja, sillä lentomatka voi olla myös edullinen tapa matkustaa.  Ivaloon lentävät Finnair ja  osan vuotta Norwegian airlines. Kirkkoniemeen lentävät Oslosta SAS ja Norwegian Airlines, joiden sivuilta näet aikataulut ja hinnat.

Ivalosta voi jatkaa matkaa esim. vuokraamalla auton käyttöönsä. Kirkkoniemestä Pykeijään on linja-autoyhteys (norjalainen Boreal Bus, linja 631), jonka vuoroista voit kysyä tietoja Pykeijän matkailuinfosta.

 

Katso Juna-aikataulut Rovaniemelle ja linja-autoyhteydet Näätämöön  Matkahuollon aikatauluhausta . Nuorgamiin ja Skippagurran kautta Vadsjöhön eli Vesisaareen löytyy bussilinja Eskelisen Lapin Linjoilta.  Norjalaisen Boreal Busin linja 631 Kirkkoniemestä Pykeijään on ainoa joka menee perille asti kylään, mutta Pykeijän tienhaaraan pääsee muutamilla muillakin  Boreal Busin Kirkkoniemeen menevillä busseilla, jotka tulevat Varangebotnin suunnasta.